top of page

Flettebrød med Parmigiano Reggiano

parmiganio Garland.jpg

Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)

INGREDIENSER

· 500 g hvetemel, pluss litt ekstra til strø

· 1 ts salt

· 1 ss strøsukker

· 1 toppet ts tørrgjær

· 300 ml lunkent vann

· 4 ss rød pesto eller soltørket tomatpasta

· 2 ss finhakket frisk rosmarin

· 150 g finrevet Parmigiano Reggiano

· 1 ss valmuefrø eller sesamfrø

· Parmigiano Reggiano i skiver

· Rosmarinkvister

oliven, artisjokk og soltørket tomat i olivenolje, til servering 

 

FREMGANGSMÅTE

Hell melet i en stor bolle og rør inn salt, sukker og gjær. Tilsett vann og bland sammen for hånd, kna deretter deigen sammen. 

Hvelv deigen ut på et lett strødd underlag og kna den godt i 10 minutter. Legg den over i en stor bolle smurt med olje, og dekk den med et rent håndkle. La heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 1 time). 

Kna deigen lett i 1 minutt, kjevle den deretter ut på et lett strødd underlag til en firkant på omtrent 50 x 30 cm. 

Smør rød pesto eller soltørket tomatpasta ut over deigen. La det være igjen 2 cm langs den ene langsiden. Fordel rosmarin og Parmigiano Reggiano jevnt ut over deigen. Start med den ytre langsiden og rull firkanten sammen til en pølse. Trykk den sammen på langsiden slik at den blir lukket. Form rullen til en ring og fest endene sammen.

Legg kransen over på et stort, smurt bakebrett. Skjær 16 jevne skiver med en skarp kniv, uten å skjære helt gjennom, og slik at sirkelformen beholdes. Vri hver skive slik at snittflaten vender opp. Strø over valmuefrø eller sesamfrø. La heve på et lunt sted i 30–40 minutter.

Forvarm ovnen mens kransen ligger til heving til 210 °C, varmluft 190 °C. Stek fletten i 20–25 minutter til den er luftig og gyllenbrun. Avkjøl på rist. 

 

Strø over Parmigiano Reggiano-skiver og kvister av rosmarin, og server med oliven, artisjokk og soltørket tomat i olivenolje.

bottom of page