Gulrotsuppe
Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)
INGREDIENSER
400 g gulrøtter, i grove biter
1 løk, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1 ss smør
6 dl grønnsakskraft
200 g Parmigiano Reggiano med skorpe
FREMGANGSMÅTE
Fres gulrøtter, løk og hvitløk i smør i 5 minutter i en kjele.
Ha grønnsakskraften og 100 g parmesan i kjelen. Legg også Parmesan-skorpen i kjelen.
La koke i ca. 20 minutter til gulrøttene er møre.
Løft ut Parmesanskorpen og kjør resten av suppa jevn med en stavmikser. Tilsett litt ekstra kraft hvis du synes suppa er for tykk.
Riv 100 g Parmesan og legg det utover et bakebrett på bakepapir.
Stek Parmesanen i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter til osten er smeltet og gyllen. Avkjøl parmesanen. Knekk av biter og legg bitene på kjøkkenpapir.
Anrett suppen i skåler og topp med Parmesanchips, frisk timian og event litt fersk grovhakket Parmesan.