Pasta a la Vodka

Pastavodka-1-kopi.jpg

Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)

INGREDIENSER

2 ss olivenolje

1 løk, finhakket

1 hvitløksfedd, finhakket

1 boks hakkede tomater

2 dl kremfløte

4 cl vodka

1 ts paprikapulver

1/2 ts chiliflak

Salt og pepper

50 g revet Parmigiano Reggiano

2 porsjoner valgfri pasta 

 

FREMGANGSMÅTE

Stek løk og hvitløk i olje på middels varme under omrøring i 5 minutter.

 

Ha i tomatene og fløten. La koke i 5 minutter. 

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

 

Hell av vannet (ta vare på 1/2 dl av kokevannet) og ha pastaen i tomatsausen sammen med kokevannet og vodkaen.

 

Vend inn halvparten av Parmesanen. Smak til med paprikapulver, chiliflak, salt og pepper.

 

Anrett pastaen og topp med resten av Parmesanen.