Hvitløksbrød

Garlic bread_2-kopi.jpg

Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)

INGREDIENSER

50 g gjær

6 dl romtemperert vann

1 ts honning

1 dl olivenolje

1 kg hvetemel

1 ts salt 

4 ss finhakkede urter (f.eks. timian, rosmarin og persille)

100 g revet Parmigiano Reggiano

4 ss smør

4 hvitløksfedd, finhakket

 

FREMGANGSMÅTE

Løs opp gjæren i vannet i en kjøkkenmaskin. Ha i honning, olivenolje, mel, salt, 2 ss urter og 50 g Parmesan. La elte i ca. 10 minutter til en smidig deig. La heve i 30 minutter.

 

Smelt smøret i en kjele sammen med hvitløken og 2 ss urter.

 

Finn frem en dyp langpanne og dekk den med bakepapir. Pensle bunnen med litt hvitløksmør.

 

Rull boller av deigen og legg i langpanna. Pass på at det er litt avstand mellom bollene. La bollene heve i 30 minutter.

 

Pensle bollene med resten av hvitløksmøret og ha over resten av Parmesanen.

 

Stek hvitløksbrødene i ovnen på 190 grader i ca. 20–30 minutter til de er gyllne og ferdige.