Hvitløksbrød
Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)
INGREDIENSER
50 g gjær
6 dl romtemperert vann
1 ts honning
1 dl olivenolje
1 kg hvetemel
1 ts salt
4 ss finhakkede urter (f.eks. timian, rosmarin og persille)
100 g revet Parmigiano Reggiano
4 ss smør
4 hvitløksfedd, finhakket
FREMGANGSMÅTE
Løs opp gjæren i vannet i en kjøkkenmaskin. Ha i honning, olivenolje, mel, salt, 2 ss urter og 50 g Parmesan. La elte i ca. 10 minutter til en smidig deig. La heve i 30 minutter.
Smelt smøret i en kjele sammen med hvitløken og 2 ss urter.
Finn frem en dyp langpanne og dekk den med bakepapir. Pensle bunnen med litt hvitløksmør.
Rull boller av deigen og legg i langpanna. Pass på at det er litt avstand mellom bollene. La bollene heve i 30 minutter.
Pensle bollene med resten av hvitløksmøret og ha over resten av Parmesanen.
Stek hvitløksbrødene i ovnen på 190 grader i ca. 20–30 minutter til de er gyllne og ferdige.