Helgeform med chips og Parmigiano Reggiano

Friday form_nachos-kopi.jpg

Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)

INGREDIENSER

1 ss smør

2 ss hvetemel

4 dl h-melk

100 g revet parmesan

1/2 ts salt

1/2 ts malt sort pepper

4 skiver bacon

1 stor pose potetgull

2 vårløk, finhakket

1 dl syltet jalapeno

 

FREMGANGSMÅTE

Smelt smøret i en kjele. Rør inn melet og la frese i 1 minutt. Ha i melken og la koke under omrøring i et par minutter. Dra kjelen av varmen og vend inn halvparten av Parmesanen.

 

Smak til med salt og pepper.

 

Kutt baconet i terninger og stek det sprøtt i en tørr panne.

 

Ha potetgullet i en ildfast form. Topp potetgullet med ostesausen, sprøstekt bacon, vårløk, Jalapeno og resten av Parmesanen.

 

Stek formen i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter til osten er smeltet.

 

Tips: I denne fredagsformen kan du også tilsette andre ting, som f.eks. tomater, mais, paprika eller andre ting du liker eller har liggende.