Mac and cheese

Mc n cheese med pesto-1-kopi.jpg

Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)

INGREDIENSER

2 ss smør

3 ss hvetemel

5 dl melk

4 ss grønn pesto

150 g revet Parmigiano Reggiano

Salt og pepper

4 porsjoner makaroni eller annen pasta

2 dl griljermel eller pankomel

 

FREMGANGSMÅTE

Smelt smøret i en kjele. Tilsett melet og la frese under omrøring i 2 minutter.

 

Varm opp melken i en annen kjele. Hell den varme melken over i meljevningen under omrøring. La koke i 5 minutter under omrøring.

 

Vend inn pesto og 100 g revet Parmesan inn i den hvite sausen. Smak til med salt og pepper.

 

Kok makaronien etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og vend makaronien inn i den hvite sausen.

 

Ha makaroniblandingen over i en ildfast form. Topp med resten av Parmesanen og griljermel.

 

Stek mac and cheesen I ovnen på 180 grader i ca 15 minutter til osten er smeltet og griljermelet er gyllent.