top of page

Pai med Prosciutto di Parma, tomater og cheddarost

11_Parma_03

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER (4 porsjoner)

  • 1 ferdig paibunn

  • 4 egg

  • 2 ss finhakket gressløk

  • 2 dl fløte

  • Salt og pepper

  • 100 g revet cheddarost

  • 8 cherrytomater, delt i to

  • 8 skiver Prosciutto di Parma

FREMGANGSMÅTE

1. Dekk en paiform med paibunnen. 

2. Pisk sammen egg, fløte og gressløk. Ha i litt salt og pepper. 

 

3. Fyll paiformen med eggeblandingen. Ha i revet ost og tomater. 

4. Stek paien i ovnen på 190 grader i ca. 15 minutter til fyllet er fast og bunnen er sprø og gyllen. 

5. Topp paien med Prosciutto di Parma før servering. 

Tips: Topp gjerne paien med friske tomater og urter før servering i tillegg til Prosciutto di Parma.

bottom of page