top of page

Julesalat med sprø Prosciutto di Parma, fiken og klementindressing

08_Parma_01

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER (2 porsjoner)

  • 4 skiver Prosciutto di Parma

  • 2 stk. klementiner

  • 1 pose ruccolasalat

  • 2 ss olivenolje

  • 1 bøffelmozzarella

  • 2 stk. ferske fiken, i båter

  • 1 rødløk, i båter

  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

1.  Start med å sprøsteke Prosciutto di Parma. Legg skivene på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir.

2. Skrell klementinene med en kniv. Skjær ut klementinbåtene og ha dem i en bolle. Klem saften fra klementinrestene over klementinbåtene. Ha olivenoljen i bollen. 

3. Riv mozzarellaen i grove biter og anrett på et fat sammen med fiken, rødløk og ruccola. Vend forsiktig inn klementindressingen. 

4. Ha over sprøstekt Prosciutto di Parma før servering. 

bottom of page