top of page

Grønnsaker med parmesanaioli

Mat

Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)

INGREDIENSER

• 2 eggeplommer

• 1 ss sitronsaft

• 1 ts dijonsennep

• 2 fedd hvitløk, finhakket

• 4 dl rapsolje

• 50 g revet Parmigiano Reggiano

• Salt og pepper

• Sprø grønnsaker (som for eksempel reddik, paprika, sukkererter, brokkoli)

FREMGANGSMÅTE

Ha eggeplommer, sitronsaft, sennep og hvitløk i et litermål eller annen høy beholder. Kjør sammen med en stavmikser. Spe med oljen mens du kjører sammen med stavmikseren. Spe med et par spiseskjeer kaldt vann hvis aiolien blir for tykk.

 

Vend inn revet Parmigiano Reggiano og smak til med olje salt og pepper.

 

Server parmesanaiolien med sprø grønnsaker som kveldskos eller som forrett. 

bottom of page