top of page

Klassisk risotto med Parmaskinke og parmesan

03_RisottoMedParmaskinkeParmesan.jpg

Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)

INGREDIENSER

1 løk, finhakket

2 ss rapsolje

300 g risottoris

4 dl hvitvin

8 dl kraft (okse, kylling     eller grønnsakskraft)

2 ss smør

4 ss finrevet Parmigiano Reggiano

Salt og pepper

1 pk aspargesbønner

8 skiver Parmaskinke

 

FREMGANGSMÅTE

Fres løken i rapsolje til den er blank og myk i en kjele. Ha i risottorisen og la frese under omrøring i 2 minutter.

 

Ha vinen i kjelen og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen. Rør hele tiden.

 

Spe med en øse kraft. Kok under omrøring til kraften også er kokt inn. Fortsett til all kraften er i kjelen. La koke til risen er al dente. Det vil si ferdigkokt, men fortsatt har en fast kjerne. Dette tar totalt 12-15 minutter.

 

Dra kjelen av varmen og ha i aspargesbønnene. Vend inn smør og Parmigiano Reggiano. Smak til med salt og pepper. La risottoen hvile i 3-5 minutter.

 

Server risottoen toppet med skiver av parmaskinke.

bottom of page