Kyllingbryst fylt med parmaskinke og parmesan

04_KyllingbrystMedParmesanParmaskinke.jp

Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)

INGREDIENSER

4 stk kyllingbryst med skinn

4 skiver parmaskinke

50 g Parmigiano Reggiano

1 økologisk sitron

2 ss finhakket frisk timian

1 ss smør

600 g perlepoteter (eller andre små poteter)

4 ss rapsolje

Salt og pepper

32 cherrytomater

 

FREMGANGSMÅTE

Del kyllingbrystene i to på langs, nesten helt igjennom. Del dem slik at du kan brette dem ut, at de henger sammen på den ene siden, slik at de kan fylles og rulles sammen.

 

Legg en skive parmaskinke på hvert kyllingbryst og topp med revet Parmigiano Reggiano, revet sitronskall og litt finhakket timian.

 

Rull kyllingbrystene sammen til rullader og bind dem opp med bomullstråd slik at de holder formen under steking.

 

Bruk kyllingbrystene i smør i stekepanna. Stek dem videre i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 65 grader. La hvile i 5 minutter før du skjærer i dem.

 

Vend potetene i 2 ss olje og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen på 180 grader til de er møre. Dette tar 15-20 minutter, litt avhengig av hvor små poteter du får tak i.