Mørk sjokolademousse med sprø parmesanchips

05_MorkSjokolademousseMedParmesanchips.j

Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)

INGREDIENSER

200 g mørk sjokolade

3 eggeplommer

3 dl kremfløte, pisket til krem

150 g Parmigiano Reggiano

1 kurv friske jordbær

Frisk mynte

 

FREMGANGSMÅTE

Smelt sjokoladen over vannbad. Ta sjokoladen av varmen og pisk inn en og en eggeplomme.

 

Vend inn den piskede kremen.

 

Ha sjokolademoussen i en bolle og sett kjølig.

 

Riv Parmigiano Reggiano i små rundinger på et brett med bakepapir. Stek i ovnen på 180 grader i 3-5 minutter til osten er smeltet og gyllen. Avkjøl chipsen.

 

Legg en skje sjokolademousse på hver tallerken. Legg et Parmigiano Reggianoflak oppå. Her kan du bygge så mange etasjer du orker å spise.

 

Pynt hver dessert med friske jordbær og mynte.

 

Tips: Pynt gjerne med spiselige blomster for ekstra farge.