Mørk sjokolademousse med sprø parmesanchips
Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)
INGREDIENSER
• 200 g mørk sjokolade
• 3 eggeplommer
• 3 dl kremfløte, pisket til krem
• 150 g Parmigiano Reggiano
• 1 kurv friske jordbær
• Frisk mynte
FREMGANGSMÅTE
Smelt sjokoladen over vannbad. Ta sjokoladen av varmen og pisk inn en og en eggeplomme.
Vend inn den piskede kremen.
Ha sjokolademoussen i en bolle og sett kjølig.
Riv Parmigiano Reggiano i små rundinger på et brett med bakepapir. Stek i ovnen på 180 grader i 3-5 minutter til osten er smeltet og gyllen. Avkjøl chipsen.
Legg en skje sjokolademousse på hver tallerken. Legg et Parmigiano Reggianoflak oppå. Her kan du bygge så mange etasjer du orker å spise.
Pynt hver dessert med friske jordbær og mynte.
Tips: Pynt gjerne med spiselige blomster for ekstra farge.