Ovnsbakt laksehale med parmesan og ovnsbakte grønnsaker
Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)
INGREDIENSER
• 1 pk aspargesbønner
• 2 stk fennikel
• 600 g små poteter
• 1/2 laks (gjerne halestykket, men du kan også bruke lakseskiver, eller 600 g laksefilet)
• 4 ss soyasaus
• 4 ss hoi sin saus
• 2 ss sesamfrø
• 2 ss limesaft
• 2 ss sweet chilisaus
• 50 g revet Parmigiano Reggiano
FREMGANGSMÅTE
Ha aspargesbønnene, fennikel delt i båter og poteter delt i to i en ildfast form.
Legg laksestykket oppå grønnsakene.
Bland sammen soyasaus, hoi sin, sesamfrø, limesaft og sweet chili saus. Ha sausen over fisken og grønnsakene.
Stek formen i ovnen på 180 grader til fisken er gjennomstekt og grønnsakene er møre. Dette tar 15-20 minutter.
Ta fisken ut av ovnen. Ha alt på et serveringsfat, strø over Parmigiano Reggiano og server.