Ovnsbakt laksehale med parmesan og ovnsbakte grønnsaker

06_OvnsbaktLaksehaleMedParmesanOvnsbakte

Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)

INGREDIENSER

1 pk aspargesbønner

2 stk fennikel

600 g små poteter

1/2 laks (gjerne halestykket, men du kan også bruke lakseskiver, eller 600 g laksefilet)

4 ss soyasaus

4 ss hoi sin saus

2 ss sesamfrø

2 ss limesaft

2 ss sweet chilisaus

50 g revet Parmigiano Reggiano

 

FREMGANGSMÅTE

Ha aspargesbønnene, fennikel delt i båter og poteter delt i to i en ildfast form.

 

Legg laksestykket oppå grønnsakene.

 

Bland sammen soyasaus, hoi sin, sesamfrø, limesaft og sweet chili saus. Ha sausen over fisken og grønnsakene.

 

Stek formen i ovnen på 180 grader til fisken er gjennomstekt og grønnsakene er møre. Dette tar 15-20 minutter.

 

Ta fisken ut av ovnen. Ha alt på et serveringsfat, strø over Parmigiano Reggiano og server.