Pannestekt torsk med sopprisotto
Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)
INGREDIENSER
• 600 g torskeloin (torskefilet uten skinn og bein)
• 1 lime
• 1 løk, finhakket
• 100 g sopp, kuttet i skiver
• 2 ss rapsolje
• 300 g risottoris
• 4 dl hvitvin
• 8 dl kraft (fisk-, kylling- eller grønnsakskraft)
• 4 ss smør
• 4 ss finrevet Parmigiano Reggiano
• Salt og pepper
• 1 dl grovhakkede hasselnøtter
• Friske urter
FREMGANGSMÅTE
Krydre torskefiletene med salt og pepper.
Fres løken i rapsolje til den er blank og myk i en kjele. Ha i risottorisen og soppen og la frese under omrøring i 2 minutter.
Ha vinen i kjelen og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen. Rør hele tiden.
Spe med en øse kraft. Kok under omrøring til kraften også er kokt inn. Fortsett til all kraften er i kjelen. La koke til risen er al dente. Det vil si ferdigkokt, men fortsatt har en fast kjerne. Dette tar totalt 12-15 minutter.
Dra kjelen av varmen og vend inn 2 ss smør og Parmigiano Reggiano. Smak til med salt og pepper. La risottoen hvile i 3-5 minutter.