Pannestekt torsk med sopprisotto

08_PannestektTorskMedSopprisotto.jpg

Klikk for større bilde / nedlasting av original (Fotocredit: Parmigiano Reggiano)

INGREDIENSER

600 g torskeloin (torskefilet uten skinn og bein)

1 lime

1 løk, finhakket

100 g sopp, kuttet i skiver

2 ss rapsolje

300 g risottoris

4 dl hvitvin

8 dl kraft (fisk-, kylling- eller grønnsakskraft)

4 ss smør

4 ss finrevet Parmigiano Reggiano

Salt og pepper

1 dl grovhakkede hasselnøtter

Friske urter

 

FREMGANGSMÅTE

Krydre torskefiletene med salt og pepper.

 

Fres løken i rapsolje til den er blank og myk i en kjele. Ha i risottorisen og soppen og la frese under omrøring i 2 minutter.

 

Ha vinen i kjelen og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen. Rør hele tiden.

 

Spe med en øse kraft. Kok under omrøring til kraften også er kokt inn. Fortsett til all kraften er i kjelen. La koke til risen er al dente. Det vil si ferdigkokt, men fortsatt har en fast kjerne. Dette tar totalt 12-15 minutter.

 

Dra kjelen av varmen og vend inn 2 ss smør og Parmigiano Reggiano. Smak til med salt og pepper. La risottoen hvile i 3-5 minutter.