Søtpotetsuppe med sprø Prosciutto di Parma

13_Parma_03

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER

Søtpotetsuppe (2 porsjoner)

  • 2 skiver Prosciutto di Parma

  • 3 mellomstore søtpoteter

  • 1 gulrot

  • 2 dl fløte

  • Salt og pepper

  • 2 ss smør

  • 1 rødløk, i båter

FREMGANGSMÅTE

1. Start med å sprøsteke Prosciutto di Parma. Legg skivene på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir.

 

2. Skrell grønnsakene. Del to søtpoteter og gulroten i grove biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha i fløte og 1 ss smør. Kjør til jevn suppe med en stavmikser. Tilsett ekstra fløte hvis suppa blir for tykk. Smak til med salt og pepper.

 

3. Den siste søtpoteten kutter du i små terninger. Stek terningene i smør til de er møre og gylne. Ha i løken og stek i ytterligere 1 minutt. 

4. Anrett suppen i dype tallerkener og topp med stekt søtpotet og sprø Prosciutto di Parma. Pynt gjerne med friske urter i tillegg. 

Tips: Hvis du vil ha en spicy og litt mer smaksrik suppe, kan du tilsette 1/2 finhakket chili og 1/2 ts revet ingefær i suppa.