
Søtpotetsuppe med sprø Prosciutto di Parma

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)
INGREDIENSER
Søtpotetsuppe (2 porsjoner)
-
2 skiver Prosciutto di Parma
-
3 mellomstore søtpoteter
-
1 gulrot
-
2 dl fløte
-
Salt og pepper
-
2 ss smør
-
1 rødløk, i båter
FREMGANGSMÅTE
1. Start med å sprøsteke Prosciutto di Parma. Legg skivene på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir.
2. Skrell grønnsakene. Del to søtpoteter og gulroten i grove biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha i fløte og 1 ss smør. Kjør til jevn suppe med en stavmikser. Tilsett ekstra fløte hvis suppa blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
3. Den siste søtpoteten kutter du i små terninger. Stek terningene i smør til de er møre og gylne. Ha i løken og stek i ytterligere 1 minutt.
4. Anrett suppen i dype tallerkener og topp med stekt søtpotet og sprø Prosciutto di Parma. Pynt gjerne med friske urter i tillegg.
Tips: Hvis du vil ha en spicy og litt mer smaksrik suppe, kan du tilsette 1/2 finhakket chili og 1/2 ts revet ingefær i suppa.