Honningbakte rotgrønnsaker i sprø Prosciutto di Parma

12_Parma_03

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER

4 porsjoner

  • 2 gulrøtter (eller regnbuerøtter)

  • 2 persillerøtter

  • 1 liten sellerirot

  • Salt og pepper

  • 8 skiver Prosciutto di Parma

  • 8 stilker estragon

  • 2 ss olivenolje

  • 4 ss honning

FREMGANGSMÅTE

1. Skrell grønnsakene og del dem i like store staver. Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Hell av vannet og damp grønnsakene møre.

2. Pakk grønnsakene og estragonen i Prosciutto di Parma. Fordel grønnsakene slik at du får 8 pakker. Krydre ruladene med litt pepper. Legg ruladene på et bakebrett og pensle dem med olivenolje.

3. Stek ruladene i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Pensle ruladene med honning og stek dem videre til grønnsakene er helt møre og spekeskinken er gyllen og sprø.

Tips: Disse ruladene passer perfekt som er liten forrett, eller som tilbehør til kyllingen, laksen eller biffen.