Honningbakte rotgrønnsaker i sprø Prosciutto di Parma
Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)
INGREDIENSER
4 porsjoner
-
2 gulrøtter (eller regnbuerøtter)
-
2 persillerøtter
-
1 liten sellerirot
-
Salt og pepper
-
8 skiver Prosciutto di Parma
-
8 stilker estragon
-
2 ss olivenolje
-
4 ss honning
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell grønnsakene og del dem i like store staver. Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Hell av vannet og damp grønnsakene møre.
2. Pakk grønnsakene og estragonen i Prosciutto di Parma. Fordel grønnsakene slik at du får 8 pakker. Krydre ruladene med litt pepper. Legg ruladene på et bakebrett og pensle dem med olivenolje.
3. Stek ruladene i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Pensle ruladene med honning og stek dem videre til grønnsakene er helt møre og spekeskinken er gyllen og sprø.
Tips: Disse ruladene passer perfekt som er liten forrett, eller som tilbehør til kyllingen, laksen eller biffen.