Kalkunbryst i Prosciutto di Parma med stekt rosenkål

10_Parma_03

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER (4 porsjoner)

  • 800 g kalkunbryst

  • Salt og pepper

  • 8 skiver Prosciutto di Parma

  • 2 ss olivenolje

  • 4 ss smør

  • 400 g fersk rosenkål

  • 600 g mandelpoteter

FREMGANGSMÅTE

1.  Krydre kalkunbrystet med pepper og pakk det i skiver med Prosciutto di Parma. Pensle kalkunbrystet med olivenolje. 

2. Stek kalkunfileten i ovnen på 180 grader til kalkunen har en kjernetemperatur på 65 grader. La kalkunen hvile i 10 minutter før den skjæres i skiver. 

3. Del rosenkålene i to og kok dem i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Hell av vannet og brun dem i 1 ss smør i en stekepanne. Vend inn 3 ss smør før servering.

4. Kok mandelpotetene i lettsaltet vann til de er møre.