Kalkunbryst i Prosciutto di Parma med stekt rosenkål
Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)
INGREDIENSER (4 porsjoner)
-
800 g kalkunbryst
-
Salt og pepper
-
8 skiver Prosciutto di Parma
-
2 ss olivenolje
-
4 ss smør
-
400 g fersk rosenkål
-
600 g mandelpoteter
FREMGANGSMÅTE
1. Krydre kalkunbrystet med pepper og pakk det i skiver med Prosciutto di Parma. Pensle kalkunbrystet med olivenolje.
2. Stek kalkunfileten i ovnen på 180 grader til kalkunen har en kjernetemperatur på 65 grader. La kalkunen hvile i 10 minutter før den skjæres i skiver.
3. Del rosenkålene i to og kok dem i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Hell av vannet og brun dem i 1 ss smør i en stekepanne. Vend inn 3 ss smør før servering.
4. Kok mandelpotetene i lettsaltet vann til de er møre.