Juletorsk i Prosciutto di Parma med grønn ertepuré

09_Parma_01

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER (2 porsjoner)

  • 300 g torskeloin 

  • Salt og pepper

  • 4 skiver Prosciutto di Parma

  • 300 g frosne grønne erter

  • 1 dl fløte

  • 2 ss smør

  • 400 g mandelpoteter

  • 2 ts grov sennep

FREMGANGSMÅTE

1.  Skjær torsken i to porsjonsstykker. Krydre torsken med pepper og pakk hvert fiskestykke inn i Prosciutto di Parma.

2. Kok opp ertene i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha i fløte og 1 ss smør. Kjør til grov ertepuré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

3. Brun torskestykkene i 1 ss smør til de er gylne på begge sider. Stek torsken videre i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til den skiver seg når du presser lett på den.

4. Skjær potene i 0,5 cm tykke skiver. Stek potetskivene i panna du brunet torsken i til de er møre og gylne. Dette tar ca. 10 minutter.

 

Server torsken med ertepureen, de stekte potetskivene og sennepen.