Juletorsk i Prosciutto di Parma med grønn ertepuré
Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)
INGREDIENSER (2 porsjoner)
-
300 g torskeloin
-
Salt og pepper
-
4 skiver Prosciutto di Parma
-
300 g frosne grønne erter
-
1 dl fløte
-
2 ss smør
-
400 g mandelpoteter
-
2 ts grov sennep
FREMGANGSMÅTE
1. Skjær torsken i to porsjonsstykker. Krydre torsken med pepper og pakk hvert fiskestykke inn i Prosciutto di Parma.
2. Kok opp ertene i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha i fløte og 1 ss smør. Kjør til grov ertepuré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
3. Brun torskestykkene i 1 ss smør til de er gylne på begge sider. Stek torsken videre i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til den skiver seg når du presser lett på den.
4. Skjær potetene i 0,5 cm tykke skiver. Stek potetskivene i panna du brunet torsken i til de er møre og gylne. Dette tar ca. 10 minutter.
Server torsken med ertepureen, de stekte potetskivene og sennepen.