Julesalat med sprø Prosciutto di Parma, fiken og klementindressing
Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)
INGREDIENSER (2 porsjoner)
-
4 skiver Prosciutto di Parma
-
2 stk. klementiner
-
1 pose ruccolasalat
-
2 ss olivenolje
-
1 bøffelmozzarella
-
2 stk. ferske fiken, i båter
-
1 rødløk, i båter
-
Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
1. Start med å sprøsteke Prosciutto di Parma. Legg skivene på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir.
2. Skrell klementinene med en kniv. Skjær ut klementinbåtene og ha dem i en bolle. Klem saften fra klementinrestene over klementinbåtene. Ha olivenoljen i bollen.
3. Riv mozzarellaen i grove biter og anrett på et fat sammen med fiken, rødløk og ruccola. Vend forsiktig inn klementindressingen.
4. Ha over sprøstekt Prosciutto di Parma før servering.