top of page

Byggrynssalat med mango, jordbær, asparges og Prosciutto di Parma

07_Parma_01

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER 

  • 2 dl byggryn

  • 4 skiver Prosciutto di Parma

  • 1 kurv jordbær, i grove biter

  • 1 mango, i grove biter

  • 1 bunt asparges

  • 4 ss olivenolje

  • salt og pepper

  • 1 ss sitronsaft

 

 

 

Tips: Denne salaten kan serveres som en egen rett, men passer også fint som tilbehør til grillet biff eller kylling.

FREMGANGSMÅTE

1.  Kok byggrynene i lettsaltet vann i ca. 20 minutter til de er møre. Hell av overflødig vann og avkjøl.

 

2. Stek skivene med Prosciutto di Parma i ovnen på 180 grader til de er gylne. Dette tar ca. 10 minutter. Avkjøl de stekte skivene på kjøkkenpapir.

3. Skrell aspargesen og del i grove biter. Kok bitene i lettsaltet vann og avkjøl raskt.

4. Bland de kokte byggrynene med jordbær, mango, asparges og olivenolje. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

5. Topp byggrynssalaten med sprø Prosciutto di Parma. 

bottom of page