Egg bakt i Prosciutto di Parma med syltet rødløk

07_Parma_02.jpg

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER 

  • 8 skiver Prosciutto di Parma

  • 8 økologiske egg

  • salt og pepper

  • 2 dl bringebæreddik

  • 1 dl vann

  • 1 dl sukker

  • 1 stk rødløk, i båter

  • 1 vårløk, i ringer

Tips: Du kan gjerne legge litt spinat i hver form før du har i egget for ekstra næring.

FREMGANGSMÅTE

1.  Legg hver skive Prosciutto di Parma i en muffinsform eller bakebrett til muffins i metall.

 

2. Knekk et egg oppi hver form.

3. Strø over litt salt og pepper.

4. Bak i ovnen på 180 grader i ca. 10-15 minutter til eggehviten akkurat har stivnet.

5. Kok opp eddik, vann og sukker. Kok til sukkeret er løst opp. Dra kjelen av varmen og ha i rødløken. Avkjøl.