top of page

Flyndrerulader med Prosciutto di Parma, hvitløkssmør og fennikelsalat

07_Parma_03.jpg

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER 

  • 8 stk. flyndrefileter uten skinn (f.eks. rødspette)

  • 4 skiver Prosciutto di Parma

  • 600 g små kokefaste poteter

  • 4 hvitløksfedd, delt i to

  • 4 ss smør

  • 4 ss finhakkede urter (f.eks. dill og persille)

  • Salt og pepper

  • 1 ss sitronsaft

  • 2 stk fennikel

Tips: Du kan gjerne ha litt finhakkede urter i flyndreruladene for ekstra smak.

FREMGANGSMÅTE

1.  Del hver skive med Prosciutto di Parma i to på langs. Rull hver flyndrefilet i Prosciutto di Parma til små rulader.

 

2. Ha poteter, hvitløk, smør og urter i en ildfast form. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter til potetene er møre.

3. Stek flyndreruladene i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.

4. Kutt fenniklene i tynne skiver med en skarp kniv. Vend fennikelen inn i potetene. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

5. Server grønnsakene på et fat og topp med flyndreruladene. 

bottom of page