top of page

Hvit pizza med Prosciutto di Parma og ruccolapesto

hvit pizza -1-2.jpg

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER
4 porsjonspizzaer 

Pizzabunn:

  • 3 dl lunkent vann

  • 0,5 dl olivenolje

  • 1 ts gjær

  • ½ ss sukker

  • 500 g hvetemel tipo 00

  • ½ ss salt

Hvit saus:

  • 4 dl creme fraiche

  • 2 hvitløksfedd, finhakket

  • 2 ss sitronsaft

  • 1 ss revet sitronskall

  • 1 ts finhakket chili (kan sløyfes)

  • Salt og pepper

Ruccolapesto:

  • 1 pose ruccola

  • 1,5 dl olivenolje

  • 2 ss sitronsaft

  • 4 ss hakkede mandler

  • Salt og pepper

Topping:

  • 200 g revet ost

  • 8 skiver Prosciutto di Parma

  • 4 ss hakkede mandler

  • ½ pose babyspinat

FREMGANGSMÅTE
 

Pizzabunn:

1.  Løs opp gjæren i vannet i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene og elt i ca. 15 minutter til en smidig deig. 

2. La deigen heve til dobbel størrelse. Lag gjerne deigen god tid i forveien, og la den heller heve sakte i kjøleskapet frem til du skal lage pizzaene. Hvis du har dårlig tid, kan du doble gjærmengden.

3. Del deigen i fire biter, og la deigbitene etterheve på nytt på et bakebrett dekket med plastfolie. 

4. Kjevle ut deigene til fire pizzaer.

Hvit saus:

1. Bland alle ingrediensene i en bolle. Smak til med salt og pepper. 

2. La sausen stå i kjøleskapet frem til du skal lage pizzaen.

Ruccolapesto:
1. Kjør ruccola, olivenolje, sitronsaft og mandler i en foodprosessor. 

2. Smak til med salt og pepper.

Topping:

1. Legg hvit saus og revet ost på pizzabunnene. Stek på 220 grader i ca. 10-15 minutter til bunnen og osten er gyllen.

2. Topp med Prosciutto di Parma, ruccolapesto, mandler og babyspinat før servering. 

bottom of page