Hvit pizza med Prosciutto di Parma og ruccolapesto
Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)
INGREDIENSER
4 porsjonspizzaer
Pizzabunn:
-
3 dl lunkent vann
-
0,5 dl olivenolje
-
1 ts gjær
-
½ ss sukker
-
500 g hvetemel tipo 00
-
½ ss salt
Hvit saus:
-
4 dl creme fraiche
-
2 hvitløksfedd, finhakket
-
2 ss sitronsaft
-
1 ss revet sitronskall
-
1 ts finhakket chili (kan sløyfes)
-
Salt og pepper
Ruccolapesto:
-
1 pose ruccola
-
1,5 dl olivenolje
-
2 ss sitronsaft
-
4 ss hakkede mandler
-
Salt og pepper
Topping:
-
200 g revet ost
-
8 skiver Prosciutto di Parma
-
4 ss hakkede mandler
-
½ pose babyspinat
FREMGANGSMÅTE
Pizzabunn:
1. Løs opp gjæren i vannet i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene og elt i ca. 15 minutter til en smidig deig.
2. La deigen heve til dobbel størrelse. Lag gjerne deigen god tid i forveien, og la den heller heve sakte i kjøleskapet frem til du skal lage pizzaene. Hvis du har dårlig tid, kan du doble gjærmengden.
3. Del deigen i fire biter, og la deigbitene etterheve på nytt på et bakebrett dekket med plastfolie.
4. Kjevle ut deigene til fire pizzaer.
Hvit saus:
1. Bland alle ingrediensene i en bolle. Smak til med salt og pepper.
2. La sausen stå i kjøleskapet frem til du skal lage pizzaen.
Ruccolapesto:
1. Kjør ruccola, olivenolje, sitronsaft og mandler i en foodprosessor.
2. Smak til med salt og pepper.
Topping:
1. Legg hvit saus og revet ost på pizzabunnene. Stek på 220 grader i ca. 10-15 minutter til bunnen og osten er gyllen.
2. Topp med Prosciutto di Parma, ruccolapesto, mandler og babyspinat før servering.