
Hvit pizza med Prosciutto di Parma og ruccolapesto

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)
INGREDIENSER
4 porsjonspizzaer 
Pizzabunn:
- 
3 dl lunkent vann 
- 
0,5 dl olivenolje 
- 
1 ts gjær 
- 
½ ss sukker 
- 
500 g hvetemel tipo 00 
- 
½ ss salt 
Hvit saus:
- 
4 dl creme fraiche 
- 
2 hvitløksfedd, finhakket 
- 
2 ss sitronsaft 
- 
1 ss revet sitronskall 
- 
1 ts finhakket chili (kan sløyfes) 
- 
Salt og pepper 
Ruccolapesto:
- 
1 pose ruccola 
- 
1,5 dl olivenolje 
- 
2 ss sitronsaft 
- 
4 ss hakkede mandler 
- 
Salt og pepper 
Topping:
- 
200 g revet ost 
- 
8 skiver Prosciutto di Parma 
- 
4 ss hakkede mandler 
- 
½ pose babyspinat 
FREMGANGSMÅTE
 
Pizzabunn:
1. Løs opp gjæren i vannet i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene og elt i ca. 15 minutter til en smidig deig.
2. La deigen heve til dobbel størrelse. Lag gjerne deigen god tid i forveien, og la den heller heve sakte i kjøleskapet frem til du skal lage pizzaene. Hvis du har dårlig tid, kan du doble gjærmengden.
3. Del deigen i fire biter, og la deigbitene etterheve på nytt på et bakebrett dekket med plastfolie.
4. Kjevle ut deigene til fire pizzaer.
Hvit saus:
1. Bland alle ingrediensene i en bolle. Smak til med salt og pepper.
2. La sausen stå i kjøleskapet frem til du skal lage pizzaen.
Ruccolapesto:
1. Kjør ruccola, olivenolje, sitronsaft og mandler i en foodprosessor. 
2. Smak til med salt og pepper.
Topping:
1. Legg hvit saus og revet ost på pizzabunnene. Stek på 220 grader i ca. 10-15 minutter til bunnen og osten er gyllen.
2. Topp med Prosciutto di Parma, ruccolapesto, mandler og babyspinat før servering.