Ovnsbakt klippfisk med søtpotetpuré og Prosciutto di Parma
Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)
INGREDIENSER
4 porsjoner
-
4 skiver Prosciutto di Parma
-
800 g utvannet klippfisk
-
1,5 dl olivenolje
-
2 fedd hvitløk, grovhakket
-
600 g søtpotet, i terninger
-
2 ss smør
-
2 ss creme fraiche
-
4 gulrøtter, delt i fire på langs
-
2 persillerøtter, delt i fire på langs
-
Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
1. Ha ½ dl olivenolje i en ildfast form. Del klippfisken i fire porsjonsstykker og legg dem i formen.
2. Ha over ½ dl olivenolje, hvitløk og litt pepper.
3. Stek klippfisken i ovnen på 180 grader i 15–20 minutter til den er ferdig. Fisken er ferdig når den skiver seg når du presser lett på den.
4. Kok søtpotetene i vann til bitene er møre. Hell av vannet, og kjør søtpotetene i en foodprosessor sammen med smør og creme fraiche. Smak til med salt og pepper.
5. Vend gulrøttene og persillerøttene i ½ dl olivenolje, salt og pepper i en ildfast form.
6. Stek grønnsakene på 180 grader i ca. 20–30 minutter til de er møre.
7. Anrett søtpotetpureen på tallerkener og legg fisken oppå pureen. Topp med en skive Prosciutto di Parma. Server rotgrønnsakene ved siden av. Bruk litt av oljen fra formen du stekte fisken i som saus.