top of page

Iskrem med sprø Prosciutto di Parma

Iskrem-1.jpg

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER
4-6 porsjoner 

  • 5 dl kremfløte

  • 5 dl helmelk

  • 1 vaniljestang, delt i to på langs

  • 200 g sukker

  • 6 eggeplommer

  • 2 gelatinplater

  • 4 skiver Prosciutto di Parma

  • 2 ss revet hvit sjokolade

  • 8 friske jordbær, i skiver

  • 1 ss finhakket mynte

TIPS: Du kan også fryse isen uten ismaskin. Da har du issmeten i en beholder som du setter i fryseren. Ta beholderen ut av fryseren og rør godt hver halvtime før du setter den tilbake i fryseren. Fortsett til isen er frossen.

FREMGANGSMÅTE
 

1. Kok opp fløte, melk og vaniljestang i en kjele. Ta kjelen av varmen når den har kokt opp.

2. Pisk sammen sukker og eggeplommer i en stor bolle.

3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.

4. Legg skivene med Prosciutto di Parma på et bakebrett og stek dem i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter til de er sprø. Avkjøl skivene på papir. Finhakk den sprøstekte parmaskinken.

5. Tilsett den varme melkeblandingen til eggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet, har du blandingen tilbake i kjelen. 

6. Sett kjelen tilbake på varmen og varm opp til 85 grader. Pass på at du hele tiden rører i bunnen med en slikkepott. Med en gang den når 85 grader tar du kjelen av varmen og siler alt tilbake i bollen gjennom et dørslag.

7. Klem vannet ut av gelatinen og vend den inn i den varme issmeten. 

8. Avkjøl issmeten. 

9. Kjør isen i en ismaskin til den begynner å bli fast. Ha i sprøstekt, finhakket Prosciutto di Parma, og kjør til isen er ferdig. 

10. Server umiddelbart eller ha isen over i en beholder som du setter i fryseren.

11. Topp isen med revet hvit sjokolade, jordbær og mynte før servering. 

 

 

 

bottom of page