Kyllingfilet i Prosciutto di Parma med sprø persillerot

Kyllingfilet-1.jpg

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER
2 porsjoner 

  • Et stort eller to små kyllingbryst

  • 100 g hvit kremet kumelksost (f.eks. Hvit Kjerringøy eller brie)

  • 1 dl finhakkede urter (f.eks. estragon, timian eller rosmarin)

  • 2 skiver Prosciutto di Parma

  • 1 ss smør

  • 4 stk. persillerot

  • 4 ss olivenolje

  • Salt og pepper

  • 4 ss creme fraiche eller rømme

  • 1 ts sitronsaft

  • 1 ts revet sitronskall

FREMGANGSMÅTE
 

1. Skjær et snitt på langs på siden av hvert kyllingbryst. Fyll snittet med skiver av ost og 2 ss friske urter.

 

2. Pakk kyllingbrystene i Prosciutto di Parma. 

3. Brun kyllingbrystene i smør. Legg dem over i en ildfast form og stek dem i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 63 grader. La kyllingbrystene hvile i 5 minutter.

4. Skrell persillerøttene og del dem i fire på langs. Vend dem i olivenolje og krydre med salt og pepper. 

5. Stek persillerøttene i ovnen på 180 grader til de er sprø og møre. Dette tar ca. 30 minutter.

6. Bland sammen creme fraiche, sitronsaft, sitronskall og 4 ss finhakkede urter. Smak til med salt og pepper.

7. Skjær kyllingbrystene i fingertykke skiver og server med sprø persillerot og rømmedressing.