Kyllingfilet i Prosciutto di Parma med sprø persillerot
Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)
INGREDIENSER
2 porsjoner
-
Et stort eller to små kyllingbryst
-
100 g hvit kremet kumelksost (f.eks. Hvit Kjerringøy eller brie)
-
1 dl finhakkede urter (f.eks. estragon, timian eller rosmarin)
-
2 skiver Prosciutto di Parma
-
1 ss smør
-
4 stk. persillerot
-
4 ss olivenolje
-
Salt og pepper
-
4 ss creme fraiche eller rømme
-
1 ts sitronsaft
-
1 ts revet sitronskall
FREMGANGSMÅTE
1. Skjær et snitt på langs på siden av hvert kyllingbryst. Fyll snittet med skiver av ost og 2 ss friske urter.
2. Pakk kyllingbrystene i Prosciutto di Parma.
3. Brun kyllingbrystene i smør. Legg dem over i en ildfast form og stek dem i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 63 grader. La kyllingbrystene hvile i 5 minutter.
4. Skrell persillerøttene og del dem i fire på langs. Vend dem i olivenolje og krydre med salt og pepper.
5. Stek persillerøttene i ovnen på 180 grader til de er sprø og møre. Dette tar ca. 30 minutter.
6. Bland sammen creme fraiche, sitronsaft, sitronskall og 4 ss finhakkede urter. Smak til med salt og pepper.
7. Skjær kyllingbrystene i fingertykke skiver og server med sprø persillerot og rømmedressing.