top of page

Sveler fylt med egg, spinat og Prosciutto di Parma

Sveler-1.jpg

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

Dette er en lunsj som kan minne litt om Eggs Benedict, men med en ny vri! Server gjerne frisk grønn salat og fersk Prosciutto di Parma ved siden av.

INGREDIENSER 
2 porsjoner 

Sveler:

  • 8 skiver Prosciutto di Parma

  • 8 stk. jordbær

  • 12 stk. bringebær

  • 4 klaser rips

  • 2 ss honning

  • 4 ss grovhakkede hasselnøtter (eller andre nøtter)

  • 1 Kvit Kjerringøy, eller annen kremet kumelksost

  • 200 g vellagret Holtefjell, eller annen fast norsk ost

Fyll:

  • 4 skiver Prosciutto di Parma

  • 1 pose babyspinat

  • 1 hvitløksfedd, finhakket

  • 1 ss smør

  • 4 eggeplommer

  • Salt og pepper

 

FREMGANGSMÅTE
 

Sveler:

1. Pisk egg og sukker til eggedosis.

2. Vend inn smør, kefir, hvetemel, natron og salt.

3. La røren svelle i minst 10 minutter før du steker svelene.

Fyll: 

1. Legg skivene med Prosciutto di Parma på et bakebrett og stek dem i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter til de er sprø. Avkjøl skivene på papir.

2. Finhakk den sprøstekte parmaskinken.

3. Stek spinaten og hvitløken i 1 ss smør i en stekepanne i to minutter. Smak til med salt og pepper, og ha spinaten over i en bolle.

4. Smelt 1 ss smør i panna du nettopp stekte spinaten i. Ha i en skje med svelerøre. La svelen steke i 20 sekunder før du legger en eggeplomme, litt spinat og litt sprø parmaskinke på midten av svelen. 

5. Ha en skje svelerøre over fyllet og snu svelen. Stek svelen til den er gyllen på den andre siden.

6. Nyt den fylte svelen som den er, eller med salat, fersk Prosciutto di Parma og ferskt brød ved siden av. 

 

 

bottom of page