Wraps med syltet kål, rødbethummus og Prosciutto di Parma

Wraps-1.jpg

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER 
2 porsjoner 

  • 1 søtpotet

  • 1 dl olivenolje

  • Salt og pepper

  • 1/4 ts chiliflak

  • 1 ts sitronsaft

  • 1/4 kål (eller 1/2 spisskål)

  • 1/2 rødløk, i skiver

  • 2 ss eplesidereddik

  • 2 ss sesamfrø

  • 4 ss rødbethummus (kjøp ferdig, eller kjør inn 1 kokt rødbet i 1 dl hummus)

  • 4 ss revet vellagret Holtefjell (eller annen fast ost)

  • 2 skiver Prosciutto di Parma

  • 2 tortillalefser

  • 8 sukkererter, delt i to eller grovhakket

  

FREMGANGSMÅTE
 

1. Skrell søtpoteten og del den i terninger. Vend terningene i 2 ss olivenolje, salt, pepper og chiliflak. Ha potetterningene i en ildfast form og stek dem i ovnen på 200 grader til de er møre og gylne. Dette tar ca. 20-30 minutter. Vend sitronsaften inn i potetterningene.

2. Finsnitt kålen og bland den med rødløk, eddik, sesamfrø og 2 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper.

3. Varm tortillalefsene litt i ovnen før de toppes med rødbethummus, syltet kål og søtpotet. Topp med Prosciutto di Parma, revet ost og sukkererter før servering.