Wraps med syltet kål, rødbethummus og Prosciutto di Parma
Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)
INGREDIENSER
2 porsjoner
-
1 søtpotet
-
1 dl olivenolje
-
Salt og pepper
-
1/4 ts chiliflak
-
1 ts sitronsaft
-
1/4 kål (eller 1/2 spisskål)
-
1/2 rødløk, i skiver
-
2 ss eplesidereddik
-
2 ss sesamfrø
-
4 ss rødbethummus (kjøp ferdig, eller kjør inn 1 kokt rødbet i 1 dl hummus)
-
4 ss revet vellagret Holtefjell (eller annen fast ost)
-
2 skiver Prosciutto di Parma
-
2 tortillalefser
-
8 sukkererter, delt i to eller grovhakket
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell søtpoteten og del den i terninger. Vend terningene i 2 ss olivenolje, salt, pepper og chiliflak. Ha potetterningene i en ildfast form og stek dem i ovnen på 200 grader til de er møre og gylne. Dette tar ca. 20-30 minutter. Vend sitronsaften inn i potetterningene.
2. Finsnitt kålen og bland den med rødløk, eddik, sesamfrø og 2 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper.
3. Varm tortillalefsene litt i ovnen før de toppes med rødbethummus, syltet kål og søtpotet. Topp med Prosciutto di Parma, revet ost og sukkererter før servering.