top of page

Eggs Benedict med sprø Prosciutto di Parma

02_Parma_02.jpg

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER (4 pers.)

4 skiver Prosciutto di Parma

4 skiver brioche brød

2 ss rapsolje

3 eggeplommer

180 g smør

1 ss kaldt vann

1 ss sitronsaft

Salt og pepper

2 ss kaldt smør

1 ss eddik

4 egg

1 avokado

Baby leaf salat

FREMGANGSMÅTE

Forvarm ovnen til 180 grader.

 

Legg skivene med Prosciutto di Parma på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Legg skivene med Prosciutto di Parma på kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.

 

Stek brioche-skivene i rapsolje til de er gylne på begge sider. 

 

Smelt 180 g smør i en kjele. Dra kjelen av varmen og la smøret bli lunkent. Ha eggeplommene i en kjele på lav varme sammen med kaldt vann, sitronsaft og litt salt. Pisk kraftig mens sausen står på varmen og begynner å tykne. Spe med det smeltede smøret. Når sausen begynner å bli tykk drar du kjelen av varmen og pisker inn 2 ss kaldt smør for å «stoppe» kokeprosessen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.

 

Kok opp en stor kjele med 1 liter vann, 1 ss eddik og litt salt. Knekk et egg oppi en kopp. Lag sirkler i vannet med en skje slik at det blir en «virvelvind» i midten av kjelen. Hell egget i midten av kjelen og la det trekke i 3-4 minutter. Løft egget ut med en hullsleiv og gjenta prosessen til alle fire eggene er posjert.

 

Topp brioche-skivene med skiver av avokado, salat og posjert egg. Topp med hollandaisesausen og sprø Prosciutto di Parma.

bottom of page