Sprø Prosciutto di Parma med urtemajones
Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)
INGREDIENSER (4 pers.)
• 8 skiver Prosciutto di Parma
• 2 stk eggeplommer
• 1/2 ts salt
• 1 ss sitronsaft
• 1 ts sennep
• 4 dl solsikkeolje
• 1 dl friske urter (for eksempel persille, basilikum og timian)
• 1/4 ts malt sort pepper
FREMGANGSMÅTE
Legg skivene med Prosciutto di Parma på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Legg skivene med Prosciutto di Parma på kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.
Ha eggeplommer, salt, sitronsaft og sennep i et litermål. Kjør med en stavmikser og spe med solsikkeolje. Spe med en ss kaldt vann hvis majonesen blir for tykk. Ha i urtene og kjør sammen til grønn majones. Smak til med salt og pepper.
Tips: Denne retten kan du servere som snacks eller som en del av tapasbordet.