Sprø Prosciutto di Parma med urtemajones

04_Parma_04.jpg

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER (4 pers.)

8 skiver Prosciutto di Parma

2 stk eggeplommer

1/2 ts salt

1 ss sitronsaft

1 ts sennep

4 dl solsikkeolje

1 dl friske urter (for eksempel persille, basilikum og timian)

1/4 ts malt sort pepper

FREMGANGSMÅTE

Legg skivene med Prosciutto di Parma på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Legg skivene med Prosciutto di Parma på kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.

 

Ha eggeplommer, salt, sitronsaft og sennep i et litermål. Kjør med en stavmikser og spe med solsikkeolje. Spe med en ss kaldt vann hvis majonesen blir for tykk. Ha i urtene og kjør sammen til grønn majones. Smak til med salt og pepper.

 

Tips: Denne retten kan du servere som snacks eller som en del av tapasbordet.