Torskefilet med Prosciutto di Parma og byggotto
Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)
INGREDIENSER (4 pers.)
• 600 g torskeloin (torskefilet uten skinn og bein) eller kveitefilet
• 4 skiver Prosciutto di Parma
• 4 ss rapsolje
• 2 dl byggryn
• 1 løk, finhakket
• 4 dl eplejuice
• 1 pakke friske aspargesbønner
• 2 ss smør
• 1 dl revet fast ost
• 2 ss sitronsaft
• Salt og pepper
• Brønnkarse eller friske urter
FREMGANGSMÅTE
Skjær torsken i fire porsjonsstykker. Krydre fisken med litt nykvernet sort pepper. Pakk hvert stykke med en skive Prosciutto di Parma. Pensle med 2 ss rapsolje.
Fres byggryn og løk i 2 ss rapsolje i en kjele i 2 minutter.
Spe med eplejuicen og kok til byggrynene er møre, i ca. 20-25 minutter.
Legg torskestykkene i en ildfast form og stek i ovnen på 180 grader til fisken er gjennomstekt (ca. 15 minutter).
Dra kjelen med byggryn av varmen og vend inn aspargesbønnene. La stå i 2-3 minutter. Rør inn smør og revet ost.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Topp retten med brønnkarse eller friske urter før servering.