Torta Fritta med Prosciutto di Parma og ramsløkmajones
Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)
INGREDIENSER
Torta Fritta (4 porsjoner)
• 15 g fersk gjær
• 1 dl H-melk
• 1,5 dl lunkent vann
• 500 g hvetemel
• 1 ts salt
• 100 g meierismør
• Frityrolje
FREMGANGSMÅTE
Løs opp gjæren i melk og vann. Kjør sammen med mel, salt og smør med eltekrok i ca. 5 minutter. La heve til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen til en tynn «lefse». Skjær små firkanter med en kniv.
Varm opp frityroljen til 180 grader. Friter firkantene i oljen og snu dem underveis i friteringen til de er gylne.
INGREDIENSER
Ramsløkmajones
• 2 stk eggeplommer
• 1/2 ts salt
• 1 ss sitronsaft
• 1 ts sennep
• 4 dl solsikkeolje
• 1 dl grovhakket frisk ramsløk (eller 4 ss ramsløkpuré)
FREMGANGSMÅTE
Ha eggeplommer, salt, sitronsaft og sennep i et litermål. Kjør med en stavmikser og spe med solsikkeolje. Spe eventuelt med en ss kaldt vann hvis majonesen blir for tykk. Ha i ramsløken og kjør sammen til grønn majones. Smak til med salt og pepper.
Prosciutto di Parma
Server torta fritta sammen med ramsløkmajones og 8 skiver Prosciutto di Parma.