Torta Fritta med Prosciutto di Parma og ramsløkmajones

06_Parma_01.jpg

Click for large image / download image (photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer)

INGREDIENSER

Torta Fritta (4 porsjoner)

15 g fersk gjær

1 dl H-melk

1,5 dl lunkent vann

500 g hvetemel

1 ts salt

100 g meierismør

Frityrolje

FREMGANGSMÅTE

Løs opp gjæren i melk og vann. Kjør sammen med mel, salt og smør med eltekrok i ca. 5 minutter. La heve til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen til en tynn «lefse». Skjær små firkanter med en kniv.

 

Varm opp frityroljen til 180 grader. Friter firkantene i oljen og snu dem underveis i friteringen til de er gylne. 

 

INGREDIENSER

Ramsløkmajones

2 stk eggeplommer

1/2 ts salt

1 ss sitronsaft

1 ts sennep

4 dl solsikkeolje

1 dl grovhakket frisk ramsløk (eller 4 ss ramsløkpuré)

FREMGANGSMÅTE

Ha eggeplommer, salt, sitronsaft og sennep i et litermål. Kjør med en stavmikser og spe med solsikkeolje. Spe eventuelt med en ss kaldt vann hvis majonesen blir for tykk. Ha i ramsløken og kjør sammen til grønn majones. Smak til med salt og pepper.

 

Prosciutto di Parma

Server torta fritta sammen med ramsløkmajones og 8 skiver Prosciutto di Parma.